Akademiyaning talabalari va barcha qiziquvchilari uchun ,,Pazandachilik” to‘garagi o‘z faoliyatini boshladi.
,,Pazandichilik” to‘garagining maqsadi:
Talabalarni oson, tez, sifatli, to‘yimli, arzon bo‘lgan non va un mahsulotlari, milliy taomlarni mustaqil tayyorlashni talabalarga o‘rgatish. Shu orqali talaba qizlarni mustaqil hayotga tayyorlash.
To‘garak a’zolari bilan yana quyidagi milliy taomlar, non va un mahsulotlarini tayyorlash rejalashtirilgan.
- Turli xildagi somsalar (qatlamali, oshirilgan, oddiy yog’li hamirdan). Gaz pechi yoki qozonda tayyorlash;
2.Perashka va gummalar go’shtli, qiymali, qovoqli, guruchli, kartoshkali qiymalardan tayyorlanadi;
3.Qatlamalar;
4.Qovurma chuchvara, chebureki, varakalar;
5.Manti, xonim, gul xonim;
6.Turli kurinishdagi go’shtli, qiymali, taomlar ( kiyevcha kotlet, kotlet, teftel, lula kabob, jarkob, qazon kabob, tabaka);
7.Palov osh ( choyxona palov, to’y oshi);
8.Norin;
9.Shilpildoq;
10.Lag’mon, ( sayli, qovurma);
- Dulmalar ( Tok va karam bargidan, bulgor qalampiridan).
-
-
-
-
To‘garak rahbari: OMX fakulteti tyutori Davilova L.
Add Comment